Olenko liian lyhyt? tyttö sanoi ja katsoi minua silmiin.

– Et ollenkaan! Just hyvä, sanoin.

Olin imarreltu, että hän kysyi minulta ja tuli tuolla tavalla minun luokseni. Hän hymyilee ja alamme tanssimaan.

Tyttö katselee koko ajan minua silmiin ja roikuttaa käsiään kaulassani. Hui, kuinka nautin hänen läheisyydestään.

Kappale loppuu. Ajattelen, että nyt hän lähtee pois, mutta ei hän mihinkään lähde. Tyttö seisoo siinä, ja kun musiikki alkaa, alamme tanssia uutta kappaletta.

– Hei, annahan määkin tanssitan välillä, Jone tulee ja tarttuu olkavarresta. Tyttö painautuu ensin minuun kiinni, mutta lähtee kuitenkin Jonen matkaan. Siinä se meni, ajattelin. Nyt se vei multa tuon tytön.

Lähden hörppäämään juotavaa. Seurailen katseellani Jonea ja tyttöä. Tyttö näyttää hyvän näköiseltä, parhaimman näköinen täällä. Miten se minun kanssa tuolla tavalla halusikin olla?

– Tuu tanssimaan vielä, tyttö on taas vieressäni ja alkaa vetämään minua kädestä tanssilattialle. Jone on lähellä, mutta tyttö antaa ymmärtää, että on mieluummin minun kuin Jonen kanssa. Jone hörppäsee täysinäisestä kolpakostaan ja puistelee päätään. Hih, tämä on merkittävä voitto minulle. Tällä eläisin vielä pitkään.

Tanssimme lähekkäin. Tyttö suikkaa poskelleni suukon, kohta toisen. Säikähdän. Katson tyttöä. Kauniit on silmät, tytön kielessä näkyy koru. Koetan pitää päätä ylhäälllä. Ihmiset jos katsovat.

– Oletteko te pari, vai? yksi nainen tulee kysymään, kun ollaan tanssittu taas yhdessä useampi kappale.  – Täällä tulee muut kohta kateellisiksi, nainen sanoo.

– Ei vielä, yrittäen kääntää jutun vitsiksi.

En anna tytön pussata huulille. Alkaa tuntua, että tätä mannaa on nautittu jo riittävästi. Alan tehdä kotiin lähtöä. Sanon sen tytölle.

– Joo määki taidan lähtee jo kotiin, tyttö sanoo.

Sovimme, että menisimme samalla taksilla. Ehdotan pieniä järjestelyjä. Minä tilaan taksin ja nousen siihen yksin. Jäisin odottelemaan parin sadan metrin päähän kadun varteen.

Näin teemme. Taksi tulee ja ajettuamme pari sataa metriä taksi panee vilkun päälle ja pysähtyy. Talo on hävinnyt näkymättömiin. Olemme tienvarressa, katulampun valossa suoralla pätkällä.

Muutaman minuutin odottelun jälkeen tyttö koputtaa auton sivulasiin. Avaan hänelle oven. Tyttö painautuu viereeni.

– Hyvää yötä, kiitos mukavasta illasta, sanon ja katson tyttöä, kun olemme pysähtyneet hänen ilmoittamassaan osoitteessa.

Tyttö katsoo minua silmiin, ei sano mitään. Oli alkanut tihuuttaa vettä.

– Pääset sää tästä? kysyin.

– Kyllä mää pääsen, tyttö sanoi.

– Voin mä tulla saattaan sua jos sä haluut.

– Jos sä viittisit, tossa on aina yks känninen tyyppi tupakalla.

Maksoin taksin. Voisin kävellä jo tästä kotiin asti, ajattelin. Käyn vain saattamassa tytön kotia ja sitten heti lähden.

Ei pihalla ketään ollut. Sisälle päästyämme tyttö alkoi heti suudella ja tunsin valtavat hyvän olon väreet läpi vartaloni. Muistin, että minulla on lompakossa yksi kondomi ja ajattelin, että ei kai mitään pahaa kenellekään aiheutuisi. Ajattelin avaruutta, tähtiä. Miten pieni asia tämä kuitenkin olisi maailmankaikkeudessa.

Nukuin yön tytön asunnolla. Aamulla kun heräsin, kello oli puoli kahdeksan. Vein vaatteen eteiseen ja pukeuduin. Olin juuri lähdössä, kun tyttö tuli eteiseen, alasti. Hän asettautui mitään puhumatta eteisen naulakkoa vasten ja työnsi takamustaan taaksepäin. Menin kontalleni ja työnsin kasvoni vasten hänen pakaroitaan. Housussa oli jo ihan kovana.

– Ei ole enää kortsua.

– Ei haittaa, mulla on just alkamassa kuukautiset.

– OK, sanoin ja sain kammettua housunkauluksen kovan kynnyksen yli.

Annoin mennä alusta loppuun asti täysillä. Siinä ei kauaa kestänyt. Köpöttelin housut kintuissa vessaan ja pyyhin vessapaperilla.

Vaihdoimme vielä lyhyen pusun ja painoin ulko-oven kiinni.

Neljän kuukauden kuluttua sain työsähköpostiini viestin. Se oli Marilta. Liitetiedostona oli sivukuva Marista  pelkissä pikkuhousuissa ja rintsikoissa. Maha pullotti hieman. Mari oli raskaana. Menin töitten jälkeen Marin luo.

Mari sanoi, että huolehtisi lapsesta itse. Pidimme raskausaikana yhteyttä ja harrastimme myös seksiä. Kun lapsi syntyi, aloin käymään hänen luonaan säännöllisesti. Kävin aina aamuisin. Heräsin kotona viiden aikoihin, hörppäsin vain mehulasillisen ja pyöräilin Marin asunnolle. Vaimolle sanoin meneväni töihin. Minulla oli oma avain. Menin Marin viereen nukkumaan. Onni nukkui äitiyspakkauksesta tehdyssä pahvilaatikossa.

Poika kastettiin Onniksi. Hänen sukunimekseen tuli sama kuin Marin sukunimi, Oikarinen.

Marin kanssa harrastimme seksiä, mutta ei tiistaisisin, koska halusin varmistaa potenssin riittävyyden vaimolleni. Meillä oli kotona keskiviikkona saunailta.

Kun Onni vanheni, hänet vietiin hoitoon. Söimme yhdessä aamupalaa. Usein vein Onnin itse päiväkotiin. Mari oli palannut työpaikkaansa.

Asiat hankaloituvat lähivuosina, kun Onni kasvaa. Joku selitys täytyisi keksiä. Monia aika hyviä olemme keksineetkin. Aina pitää selvittää se ongelma, joka sillä hetkellä on edessä. Koko pakkaa on turha eestaas mielessä velloa.