Minulta ei oltu kysytty, että halusinko meikkausta. Sähköpostiini vain tuli viesti, joltain minulle aivan tuntemattomalta henkilöltä, että make–up kello 13. Olisi kohtuullista kysyä, tai ainakin informoida, että tähän liittyi tällainen meikkijuttu. Tässä menee nyt käytännössä koko päivä.

Ryhmityn vasemmalle. Olen ajanut tästä useita kertoja kääntymättä koskaan vasemmalle.

Iso kyltti osoittaa STUDIOT. Näkyy rakennuskompleksi ja useita kookkaita antenneja. Tunnen, kuinka sydän alkaa lyödä voimakkaammin.

Kyltti osoittaa ”P3 Asiakkaat”. Katson printtaamaani sähköpostiviestiä. Siinä oli P3.

Käännyn sinne. Pysäköin auton ja lähden kohti rakennuksia.

Ovi on lukossa. Painan summeria. Hetken päästä kuuluu surinaa ja lukon naksahduksen ääni. Tulen aulaan, jossa on neuvonta. Näytän printtaamaani sähköpostiviestiä. Nainen soittaa. Hänellä on kuvallinen henkilökortti kaulassa. Jään aulaan odottamaan. TV on auki.

Hetken päästä tulee viisikymppinen nainen. Nuorekkaan näköinen, meikattu, valkoisissa farkuissa, lasit roikkuvat kaulassa ketjun päässä.

Kaikki ovet ovat lukossa ja kulkukorttia tarvitsee jatkuvasti.

Tulemme huoneeseen, johon jätän päällysvaatteeni ja jatkamme eteenpäin. Ovessa lukee MAKE UP.

Tulemme melko suureen tilaan, jossa on neljä tuolia ja kaikilla tuoleilla asiakkaat ja kampaajat. Kampaajat ovat muodikkaan näköisiä tyttöjä, paitsi että yksi kampaajista on mies, homon näköinen.

Tuoleille istuu odottamassa mies ja nainen. Naisella on jo kampaus. Menen tuoleihin heitä vastapäätä. Minut tänne tuoneen naisen kännykkä soi.

Nainen lähtee samasta ovesta mistä äsken tultiin kännykkään puhuen.

Otan lehden. Katson kampaajia, kuinka he suihkauttelevat purkeista ja sukivat hiuksia varman näköisin ottein. Alan laskeskella, kuka valmistuu ensin ja kenelle minä pääsisin. Kolme kampauksista on jo valmiin näköisiä. Yksi kampaajista kiertää asiakastaan ja on kumarassa kuin tiikeri, joka aikoisi hyökätä asiakkaan kimppuun. Kädessään hänellä on pullo, josta suihkauttelee ja kääntelee jotain yksittäistä kutria eri asentoon. Toinen tyttö föönaa ja pörhöttää samalla asiakkaan tukkaa. Yksi on selvästi juuri aloittanut. Hän seisoo suorana, suihkuttaa sumutinpullosta vettä ja kampaa hiuksia. Toivon pääseväni sirolle mustatukkaiselle tytölle. En halua ainakaan mieskampaajalle, vaikka hän on tietysti paras kun on tällaiselle alalle tullut.

Mieskampaaja on ottanut suojan miesasiakkaan päältä ja he katselevat tulosta yhdessä peilistä kasvot vierekkäin. Asiakkaan tuoli laskeutuu. Hän nousee tuolista ja vilkaisee vielä itseään peilistä kulmakarvojaan nostaen ja niskaansa kohottaen kuin olisi hämmästynyt. Asiakas ja kampaaja nyökäyttävät.  Maksua täällä ei näytetä otettavan, niin kuin arvelinkin. Lähteeköhän mieskampaaja tauolle.

Mieskampaaja kääntää tuolin ja ojentaa kämmentään tuolia kohti. Vieressäni oleva mies jättää lehden ja menee tuoliin.

Sinne jouduit, ajattelen hyvilläni. Minulle mieskampaaja ei ainakaan tulisi.

Näyttää siltä että mustatukkainen valmistuisi seuraavaksi, mutta toinenkin on jo valmiin näköinen.

Nyt mustatukkainen ottaa suojan pois ja mies nousee. Minäkin nousen ylös näyttääkseni, että olen seuraava.

Tyttö menee kuitenkin pois, ei katsonutkaan minua. Jään siihen seisomaan. Käyn takillani muka taskua kokeilemassa ja otan vielä käsipyyhkeen lavuaarin vierestä.

Nyt toinenkin kampaaja näyttää valmiilta. Hän kiertää asiakkaan ympärillä ja katselee eri kulmista. Koko ajan suihkautellaan ja nyppäistään sormilla hiuksia.

Nyt tyttö tulee takaisin. Hän katsoo minua ja näyttää tuolia. Nousen ylös. Olipa hyvä, että pääsin tähän, ajattelen tyytyväisenä.

– Mikäs teidän nimi on?

– Ohtonen.

Kävelemme huoneen reunaan. Tyttö näyttää tuolia, jonka takana on kaareva lavuaari. Istun siihen ja tyttö taivuttaa minua taaksepäin niin että pääni tukee lopulta lavuaarin reunaan ja minulla on siinä ihan hyvä asento. Tyttö ottaa suihkun ja alkaa lämpimällä vedellä suihkuttaa hiuksiani hieroen päänahkaa, hiuksia ja niskaa samalla käsillään. Tyttö ottaa shampoota ja alkaa pestä hiuksiani. Hänen kätensä tuntuvat helliltä ja samalla vahvoilta. Tytön kädet tuntuvat koko ajan päänahassani ja hiukset kulkevat hänen sormiensa lävitse. Nautin tavattomasti tytön käsien kosketuksesta. Tuntuu, että tämä on lähellä tärkeämpää kuin mikään, pitkiin aikoihin. Päätin, että minun on pikimmiten varattava aikaa tämän asian perusteellista pohtimista varten.